12 av de bästa rock- och metalfestivalerna i Europa som du inte får missa 2024

Från den brittiska Download-festivalen till Graspop Metal Meeting - och vidare

  • Meike Jentjens & TicketSwap Team
  • ons 24 apr.
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Läs på ett annat språk:

IMAGE CREDIT: Matthew Higgs, C/O Download Festival

Lås upp en festivalsäsong att minnas med TicketSwaps THE AGENDA INTERNATIONAL , med dedikerade sammanfattningar av de bästa festivalerna i Europa, från sommarens friluftsevenemang till elektrifierande festivaler, techno weekenders till underground-sammankomster.

Du hittar rekommendationer för de bästa festivalerna 2024, plus insidertips för 2024 års festivaldatum, lineups och biljettförsäljningsdatum.

Redo att rocka i sommar? Från metal till post-punk och post-hardcore, denna guide täcker Europas bästa rock- och metalfestivaler 2023.

Vi har samlat de bästa och största metalfestivalerna, tillsammans med rock- och indierockfestivaler i Nederländerna, Belgien, Slovenien, Frankrike, Tjeckien och bortom, alla med biljetter som fortfarande finns tillgängliga att köpa via TicketSwap.

Den här artikeln har skrivits och sammanställts av TicketSwap-teamet och översatts för dig med AI.

Här är vår guide till de bästa musikfestivalerna för metal-fans i Europa, oavsett om du är ute efter att mosh på heavy metal-festivaler eller planerar din nästa hårdrocksfestivalupplevelse, oavsett genre: oavsett om du letar efter crust punk eller thrash metal, nu metal eller black metal - eller till och med viking metal (ja, det finns), något mer hardcore som death metal, folk-influerad indierock eller lite gammal screamo-galenskap, från våren till slutet av augusti.

Bästa rockfestivalerna och bästa metalfestivalerna i Europa 2024


Download Festival

Download Festival 2024

Jun 14 - 16, Download Festival, Castle Donington, Donington Park, United Kingdom

Det finns mycket att välja på för rockälskare i United Kingdom i sommar: Reading Festival och Leeds Festival vet verkligen hur man fyller sina lineups med indie-, rock- och metalakter (ja, även heavy metal).

De två festivalerna äger rum sista helgen i augusti, men om du inte kan vänta så länge och behöver din gitarrfix ännu tidigare är Download Festival, som hålls varje år i Donington Park, rätt ställe att vara på. Det fyra dagar långa evenemanget är tillägnat de hårdare genrerna och täcker i stort sett alla ljudliga stilar.

Från punk till rock och post-hardcore, se band som Queens of the Stone Age, Fall Out Boy, Avenged Sevenfold, Royal Blood, The Offspring, Machine Head och även Pantera, för deras första framträdande på två decennier.

Download Festival - Best Rock and Metal Festivals
CREDIT: Abbie Shipperley - C/O Download Festival

Resurrection Fest 2024

26-29 juni, Avenida Ramón Canosa, Viveiro, Spanien

Resurrection Fest är förmodligen den soligaste metalfestivalen i Europa och har lockat folk från hela världen till något lite mer extremt, allt under en spansk sommarbris. Festivalbesökarna kan förvänta sig en hel värld av grungig glädje, med en hel buffé av metalgenrer.

Band som spelar på Resurrection Fest 2024 inkluderar Bring Me The Horizon, Alice Cooper, Sum 41 (för deras sista turné någonsin) Megadeth, Bad Omens, Bruce Dickinson, Corey Taylor, Babymetal, Electric Callboy, Accept, Fear Factory, Slaughter to Prevail, Biohazard (med sin ursprungliga line-up) och många andra.

Pirata Beach Fest Gandía 2024

10-13 juli, Gandia, Spanien

Ytterligare ett tips för dig som söker något i varmare klimat (särskilt om du gillar din rock med en sida av rap och fustion).

Valencias Pirata Beach Fest erbjuder mer än 70 artister på 5 scener, och årets upplaga har ZOO, SFDK, Natos y Waor, Trueno, Oques Grasses, Mägo de Oz, Non Servium, La Plazuela, Chambao, La Fuga och många fler på festivalkartan.

Rock for People

Rock for People 2024

12 - 16 juni, Hradec Králové, Tjeckien, Hradec Kralove, Tjeckien

Var ska man börja med denna lineup? Rock for People helgfestival startar i juni och äger rum i Hradec Králové, cirka 80 minuter från Prag.

Detta är din chans att se många massiva namn som Yungblud, The Prodigy, Bad Omens, Avril Lavigne och många fler sätta scenen i brand under de fyra dagarna av absolut kaos.

Sweden Rock Festival 2024

5 - 8 juni, Sweden Rock Festivalen, Sölvesborg, Sverige

Festivalens namn kanske antyder något annat, men om du är ett äkta metalhead är det här du ska vara. Med "klassisk rock, hårdrock, metal och till och med lite blues" är detta en publikfriare.

För årets upplaga bjuder de in ikoniska akter som Five Finger Death Punch, High on Fire, Primal Fear, Steel Panther, Rival Sons, Vicious Rumors, Steel Panther, Graveyard med flera.

Best Kept Secret

Best Kept Secret 2024

7-9 juni, Beekse Bergen, Hilvarenbeek, Nederländerna

Best Kept Secret beskrivs ofta som en av de bästa festivalerna i Nederländerna på grund av den idylliska festivalplatsen intill en sjö, den avslappnade atmosfären och den noggrant utvalda lineupen.

Altrocklegenden PJ Harvey, garagerockbandet Osees, post-hardcoreakten Mannequin Pussy, plus Amyl & The Sniffers, The Armed: du fattar.

Om du gillar avantgarde och nischade genrer är det här något för dig.

W-Festival 2024

23-25 augusti, Oostende Klein Strand, Oostende, Belgien

W-Festival 2024 är ett bra val för rock- och metalfans som uppskattar genrens rötter. Med akter som Asia featuring John Payne och Dire Straits Legacy bjuder festivalen på klassisk rock som har influerat många moderna metalband. Det är en hyllning till de grundläggande ljud som format dagens rock- och metalmusik.

Graspop Metal Meeting

Graspop Metal Meeting 2024

20 - 23 juni, Festivalpark Dessel, Dessel, Belgien

När vi säger metal meeting, menar vi metal meeting. Graspop Metal Meeting är där metal heads från hela Europa samlas varje år för att stampa på den heliga marken i Festivalpark Stenehei.

Graspop Metal Meeting hålls årligen sedan 1996 och är den scen som artister vill spela.

I år spelar black metal-akten Abbath Immortal, tillsammans med framträdanden från Alice Cooper, Black Stone Cherry, Brand of Sacrifice, Deathbyromy, Avenged Seenfold, Babymetal, Body Count feat. Ice-T, Bring Me The Horizon, Deep Purple, Doro, Megadeth, Scorpions, Steel Panther, Tarja, Tool och många fler.

En av Europas mest populära metalfestivaler, och vi förstår varför.


Jera On Air 2024

27 - 29 juni, Ysselsteyn, Nederländerna

Jera On Air startade som en oberoende och liten festival någonstans på en gräsplan i södra Nederländerna och har snabbt blivit en stapelvara inom punkrockscenen.

Alice Cooper, Judas Priest och Megadeth är huvudattraktionerna under de tre festivaldagarna, tillsammans med band som Avenged Sevenfold, Bring Me The Horizon, Deep Purple och Scorpions.

Har vi nämnt punkfesterna på kvällen?

Motocultor

Motocultor

15 - 18 augusti, Carhaix-Plouguer, Frankrike

Letar du efter en stor festival men med en dos äkthet? Motocultor är festivalen du ska gå på! Denna festival har lyckats behålla sin unika identitet samtidigt som den har blivit en av de största aktörerna på metal-festivalscenen: 110 band, 4 dagar och 4 utomhusscener, 15 000 personer per dag njuter av ett program som är lika noggrant som det är eklektiskt, från extrem metal till folk och traditionell musik, via rock och dess derivat.

Du kan se det genom årets lineup: Architects, Meshuggah, Opeth, Jinjer, Magma, Red Fang med flera...


Rock Werchter

Rock Werchter 2024

4 - 7 juli, Festivalpark Werchter, Werchter, Belgien

Fyra dagar, fyra scener. Rock Werchter är en av Belgiens största festivaler och lockar folk från alla europeiska länder.

Vi förstår varför: Lenny Kravitz, Måneskin, Dropkick Murphys, Foo Fighters, Bad Omens, Royal Blood, The Gaslight Anthem med flera, allt under en och samma helg? Absolut.


Augusti metalfestivaler i Europa


Punk Rock Holiday

Punk Rock Holiday 2.4

6 - 10 augusti, Tolmin, Slovenien

Gillar du punkrock?

Ett annat grönt och soligt semestermål i augusti där du kan se de hetaste rockbanden är Sloveniens Punk Rock Holiday, där Rise Against, Flogging Molly, Alkaline Trio, Descendents, Less Than Jake, Mad Caddies, Comeback Kid, Zebrahead, Strung Out och andra är redo att slå dina sockar av. Dyk in!


Alcatraz Open Air '24

8 - 12 augusti, Sportcampus Lange Munte, Kortrijk, Belgien

Belgierna måste älska rock och metal eftersom Alcatraz Open Air är ännu en av dessa legendariska och brutala festivaler som du inte vill missa i sommar, med start den 8 augusti.

Epica, WHITECHAPEL, Carcass, Stratovarius, peter pan speedrock, asphyx, Sonata Arctica, SUICIDAL ANGELS, BARK, Carnation och Temptations for the Weak: det är tydligt att detta inte är en festival för de lättsamma.

Du behöver inte fly Alcatraz Open Air; efter tre dagar med gitarrer och kul kommer du att skickas hem med några nya kompisar och bra historier i augusti.


GIVEAWAY: Köp biljetter till Pretty Woman i januari och ha chansen att vinna en backstage-tur


Läs våra andra blogginlägg

Över 6000 partner

Bli partner
Defqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle LoggaDefqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle Logga