6 av de bästa festivalerna i Nederländerna 2024

Holländska festivaler och firanden som du kan ta del av när du är i Nederländerna

  • TicketSwap Team
  • fre 19 apr.
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Den här artikeln har skrivits och sammanställts av TicketSwap-teamet och översatts för dig med AI.

Visste du att över 1 100 musikfestivaler äger rum i Nederländerna varje år?

Och utöver det har landet en enorm (och vi menar enorm) mängd kulturella firanden, parader och högtidsdagar, från King's Day i Amsterdam is (där hela staden förvandlas till ett orange hav av gatumarknader, improviserade DJ-set och fester längs kanalerna för att fira kung Willem Alexanders födelsedag) till Amsterdam Pride (där stadens kanaler fylls av båtar som spelar musik, människor som dansar och Amsterdam Pride (där stadens kanaler fylls av båtar som spelar musik, människor som dansar och kung Willem Alexander'födelsedag) till Amsterdam Pride (då stadens kanaler är fulla av båtar som spelar musik, människor som dansar och en allmän känsla av frihet).

Dessutom finns förstås Bloemencorso, (inte vilken blomsterparad som helst, utan snarare en holländsk kreativ trädgårdsexplosion på hjul), tillsammans med Rotterdam International Film Festival, North Sea Jazz Festival, Scheveningen International Fireworks Festival och naturligtvis den ökänt kyliga dykningen på nyårsdagen - plus många fler datum för almanackan.

Men Nederländerna är också mycket uppskattat för sitt enorma utbud av musikfestivaler - faktiskt så många att det kan bli lite överväldigande att välja vilken nederländsk festival man ska prova först.

Så med det i åtanke har vi handplockat några för att få dig att komma igång. Här är sex festivaler som vi rekommenderar att du provar 2024 i Nederländerna.

Nederländska festivaler 2024

Sex musikfestivaler som du måste uppleva i år i Nederländerna.

https://www.youtube.com/embed/pT8zsM_ZqMg?si=ytEAObkGGumvgDvq

Zwarte Cross 2024

18-21 juli, Zwarte Cross, Lichtenvoorde, Nederländerna

Den enda festivalen där du kan se en man flyga över ett dussin bilar på en motorcykel och sedan mosha till ett punkband.

Zwarte Cross startade 1997 i den lilla staden Halle i Nederländerna som ett motocrossevenemang som anordnades av den lokala motorcrossklubben och bandet Jovink en de Voederbietels.

Det som började som en blygsam sammankomst med bara några hundra deltagare och en enda tävling har utvecklats till en av de största och mest mångsidiga festivalerna i Nederländerna med över 220 000 besökare.

Festivalen är stolt över att sprida ett budskap om kärlek, mod och lite galenskap och uppmuntrar deltagarna att leva fritt och njuta av livet till fullo. Bland årets stora namn märks Armin van Buuren, The Darkness, NOFX och Status Quo.

Defqon.1 2024

27-30 juni, Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen, Nederländerna

Den här festivalen är en stor kraftansträngning inom hardstyle och dansmusikfestivaler och är det rätta valet om du är ute efter en omfattande hyllning av hardstyle-genren.

Line-upen är hemlig än så länge, men 2023 års upplaga innehåller en rad kungligheter inom hardstyle, inklusive Sub Zero Project, Headhunterz, Atmozfears, Coone och Angerfist - så gör dig redo för något seriöst.

Missa inte festivalens stora final, känd som The Endshow, där ett fyrverkeri synkroniseras med hardstyle för att se deltagarna gå ut med stil.

Intents Festival 2024

31 maj - 2 juni, Oisterwijk, Nederländerna

Intents Festival 2024 är där hjärtat av dansgemenskapen slår i Oisterwijk. Från 31 maj till 2 juni kan du förvänta dig en explosiv blandning av EDM, hardstyle och house, komplett med häpnadsväckande scendesign och en publik som är helt inne i vibbarna.

I den 19:e upplagan av denna nederländska festivalklassiker kommer du att få se mer än 130 artister på 9 platser, inklusive Aversion (live), D-BLOCK & S-TE-FAN, Dual Damage (live), Warface, Rebelion, Radical Redemption, Da Tweekaz och många fler.

Dekmantel Festival 2024

26 jul - 4 aug, Amsterdamse Bos, Amstelveen, Nederländerna

Oroa dig inte om du aldrig har kommit till Dekmantel tidigare... det har allt lett fram till just detta ögonblick: Dekmantel Ten.

Festivalen firar ett decennium av briljans med en enorm tiodagarsfestival, med allt det vanliga, plus ett bonusprogram på tre dagar på Het HEM, ytterligare en konsertkväll på Oude Kerk och till och med en fotbollsturnering på Skate Cafe.

Dekmantel är känd för sina noggrant sammanställda lineups och är praktiskt taget en pilgrimsort vid denna tidpunkt, och lineupen är verkligen kolossal: BICEP, Ben UFO & Joy Orbison, Avalon Emerson, Helena Hauff, Jeff Mills, Hunee & Orpheu The Wizard, Marcel Dettmann, Actress, Eris Drew, Octave One för att bara nämna en handfull ikoner som är redo att ta över rodret.

By the Creek 2024

6-7 jul, Recreatieterrein Middelwaard, Vianen, Nederländerna

Föredrar du lite mer avslappnade festivaler? Välj något naturskönt och ta dina beats mitt i naturen i Vianen.

By The Creek erbjuder en avslappnad atmosfär och med ett underbart program med house, techno, rap och hiphop kan du vara säker på att du kommer att snubbla över något som inte får missas

Med en lineup som sveper genom house, techno, rap och hiphop är By The Creek utformad för upptäckt och avkoppling. Bland de anmärkningsvärda akterna finns Courtesy, Toman, Bizzey och Cynthia Spiering, vilket garanterar ett varierat urval som tillgodoser ett spektrum av musiksmaker.

Wildeburg 2024

12-14 jul, Wildeburg, Kraggenburg, Nederländerna

Deltagarna på Wildeburg - eller Wildeburgers, som de kärleksfullt kallas - kan se fram emot en festivalupplevelse som är rik på oväntade upptäckter och musikaliska pärlor.

Wildeburgs hemliga scener ligger inbäddade i landskapet och presenterar intima spelningar som överraskar och glädjer dem som vandrar runt i de grönskande områdena.

Uppställningen för 2024 har ännu inte tillkännagivits, men 2023 års upplaga innehöll artister som Florence Adooni, Nnelg, Mauskovic Dance Band, Satori & The Band From Space och Young Marco - så förbered dig på en eklektisk blandning av själfulla grooves, elektroniska beats och världsrytmer på årets festival.


Läs våra andra blogginlägg

Över 6000 partner

Bli partner
Defqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle LoggaDefqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle Logga