2024 års musikfestivaler i Tyskland som måste besökas

Från festivaler under 500 år gamla träd till världsberömda jazzsammankomster

  • TicketSwap Team
  • mån 8 apr.
  • THE AGENDA INTERNATIONAL

Den här artikeln har skrivits och sammanställts av TicketSwap-teamet och översatts för dig med AI.

Musikfestivaler i Tyskland

Det är ingen hemlighet att Tyskland är ökänt för sin klubbscen. Och naturligtvis är landet också känt bland turister för älskade platser som dess berömda julmarknader, Münchens ölhallar, för att inte tala om att vara Ludwig van Beethovens plats.

Men både kritiker och festivalentusiaster är också förtjusta i Berlins musikfestivalscen och hyllar dess variation och den stora omfattningen av dess evenemang...

Best festivals Germany - Into the Madness
Courtesy of Into the Madness

...Och 2024 års festivalprogram har fått en riktigt lovande start på hela festivalscenen, från de miljömedvetna vibbarna på Panama Openair i Bonn till techno-utopin på Garbicz Festiva.

Så mycket att du inte skulle klandras för att inte veta exakt var du ska börja när du väljer ut en festival att besöka i år, 2024. Men var inte rädd, vi har valt ut ett urval av våra favoritfestivaler i Tyskland för att ge dig en bra start.

Immergut Festival
Courtesy of Immergut Festival, by Chiara Baluch

Bästa festivalerna i Tyskland 2024

Letar du efter något annorlunda på din musikfestival? Kolla in vår sammanställning för att hitta en festival i Tyskland.

Panama Openair 2024

28-29 juni, Freizeitpark Rheinaue, Bonn, Tyskland

Panama Openair förbereder sig för sin mest monumentala upplaga hittills och återvänder till Bonn för ett utbud som spänner över liveakter i olika genrer, inklusive elektronik, pop, urban och indie.

Årets lineup innehåller tunga namn som Swedish House Mafia och Chase & Status, Miss Monique, Isabelle Beaucamp, Hector Oaks och Meduza.

Panama Openair 2024 utmärker sig genom sitt gröna etos och sin sammansvetsade atmosfär, med både spännande musikakter i toppklass och värmen från en gemenskap som bryr sig om planeten.

Garbicz Festival 2024

1 - 5 augusti, Kosciuszki 44, Gądków Wielki, Polen

Det här är för dig som söker samhörighet. Till andra, till naturen och naturligtvis till elektronisk musik. Festivalen kallas ett "techno spa" av sina fans på sociala medier och äger rum i den fantastiska polska byn Garbicz för en fest omgiven av gamla träd (vissa över 500 år gamla).

Förvänta dig en blandning av musik, konst och miljömedvetenhet i detta fantastiska polska landskap. Festivalen betonar också respekt för naturen och att skapa ett harmoniskt samhälle med ömsesidig respekt.

JazzOpen 2024

18-29 juli, olika platser

Letar du efter livemusik i Tyskland i sommar? Jazz Open Stuttgart 2024, 18-29 juli, briljerar med ett program som förenar jazz med blues, indie, pop, R&B, rock och soul. Den har tidigare fått utmärkelser som Festival of the Year och lockar omkring 50 000 besökare till Stuttgart.

I år kommer stjärnor som Lenny Kravitz, Herbert Grönemeyer & Band med Stuttgarter Philharmoniker, Sting, Sam Smith och Jamie Cullum och lovar minnesvärda uppträdanden på fyra huvudscener.

Se upp - även om det finns pass till hela festivalen går det också att köpa biljetter till enskilda konserter och shower på festivalens line-up.

Into the Madness 2024

Fri, August 30, 12:00 PM, Seepark Zülpich, Zülpich, Germany

Hur skulle det vara att gå på en festival under en apokalyps? Into the Madness verkar veta svaret.

Seepark Zülpich vaknar till liv i augusti med Into The Madness 2024 med en självutnämnd "scavengerhunt för vuxna". Uppställningen utlovar en blandning av hardstyle och techno D-Sturb, Deadly Guns, Dimitri K, Kruelty Live, Mutilator, Primeshock, Rooler, Sub Zero Project och The Purge.

Och oroa dig inte - mitt i det läckra kaoset finns det gott om möjligheter att koppla av i en hängmatta, äta lite god mat och vibrera till neonljusen. Världen går inte under bara än...

Immergut 2024

30 maj - 1 juni, Bürgerseeweg 28, Neustrelitz, Tyskland

Immerguts 2024 lineup är som en who's-who över europeiska akter att fånga detta år med en blandning av nya och etablerade akter, med Σtella, yunè pinku, Lime Garden, Dry Cleaning och massor mer som pryder dess scener. Det beror på att teamet bakom festivalen är angelägna om att hjälpa sina deltagare att introduceras till åtminstone en handfull nya akter under sin tid på Immergut.

Det är också en ganska intim festival, som tidigare beskrivits som en vänskapskrets på 5000 personer, så förvänta dig också något lite mer personligt.

Waldfrieden 2024

25-28 juli, Waldfrieden Events, Stemwede, Tyskland

Vill du ha en festival i en sagolik skog? Då är Waldfrieden rätt ställe.

Waldfrieden Wonderland är känd för sin djupdykning i elektronisk musik som spänner över techno, house, psytrance och ambientgenrer. Festivalen ligger i en fantastisk naturmiljö och kombinerar musik, workshops och konstinstallationer för en hållbar och miljövänlig festivalupplevelse. Programmet för Waldfrieden Wonderland 2024 är fortfarande hemligt, men med tanke på förra årets program (med tungviktare som Dr. Motte, Koxbox, Electric Universe, Naolabz, Fluoelf och Protonica) kan vi förvänta oss något elektriskt.

Nibirii Festival 2024

23-25 augusti, Dürener Badesee, Düren, Tyskland

Hitta till den pittoreska sjön Dürener Badesee för den härliga Nibirii Festival, som har utvecklats från ett litet klubbevenemang till en pärla på den tyska festivalscenen.

Förvänta dig en livlig blandning av techno, psytrance och drum and bass på festivalens fem scener, inklusive en helt ny Club-scen.

Programmet innehåller akter som Vini Vici, Ace Ventura och Mandragora, för att bara nämna några - men stora artister som Skrillex har tidigare också svängt förbi för överraskningsuppträdanden.

Biljetter finns ännu inte tillgängliga för din favoritmusikfestival? Lägg in en biljettvarning nu och bli den första att höra när det finns.


Läs våra andra blogginlägg

Över 6000 partner

Bli partner
Defqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle LoggaDefqon LoggaEventix LoggaSziget LoggaAncienne Belgique LoggaDGTL LoggaCercle Logga